top of page
Contact

Mijn naam is Renske de Haan, geboren in 1981 in het mooie Friesland als oudste kind van mijn ouders. Al op de basisschool wist ik dat ik later mensen wilde helpen die tegen moeilijkheden aanliepen.  

 

Ik studeerde Social Work aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ik heb jarenlang gewerkt als medisch maatschappelijk werker en in de jeugdzorg. In beide werkgebieden ontdekte ik dat de basis van mijn werken, de ander zien, is. Mensen durven zich kwetsbaar op te stellen als ze zich gezien weten. Ik wil de ander zien en ontmoeten zonder oordeel. Hierdoor ontstaat er een mooie ruimte voor echte ontmoeting.

 

Ik heb me in 2017 gespecialiseerd in het systemisch werken als systeemspecialist.  Sindsdien heb ik een passie voor relaties en gezinnen. Al gauw ontstond er het verlangen om als zelfstandig therapeut aan de slag te gaan. Sinds 2023 heb ik mijn eigen praktijk als systeemspecialist. Sinds 2024 mag ik me ook EMDR practitioner noemen en bied ik naast systeemtherapie ook EMDR aan.

 

Belangrijke waarden voor mij zijn integriteit, vrijheid, kwaliteit/professionaliteit en ontwikkeling. Hierdoor ben ik gedreven om me altijd te blijven ontwikkelen, als professional en als mens. Ik volg jaarlijks de nodige bijscholingen zodat ik altijd de beste kwaliteit van zorg kan leveren. Een andere belangrijke drijfveer voor mij is: ‘Je kunt een ander niet verder helpen dan jezelf bent’. Dit blijft mij uitdagen om ook zelf telkens weer in ontwikkeling te komen.

 

Ik ben moeder van drie kinderen, twee inmiddels volwassen kinderen en een puber, die ik alleen opvoedt. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te lezen, te wandelen en kan ik intens genieten van een goed gesprek. En koffie in de ochtend.

Wie Ben Ik

bottom of page